memorizim

Sot, ditën e përmbyllëm me mësim të shumë ajeteve kur’anore, disa përfunduan sure, e disa filluan sure të reja. Të dalluarit e ditës së sotme, për nga mësimi i më së shumti ajeteve brenda orëve mësimore u zgjodhën: Rejana Rashiti Omer Arnaout dhe Suela Veliu.

𝐊𝐞̈𝐧𝐚𝐪𝐞̈𝐬𝐢 𝐤𝐮𝐫 𝐬𝐡𝐞𝐡 𝐟𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐭𝐞̈ 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 𝐪𝐞̈ 𝐬𝐡𝐭𝐨𝐡𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐭𝐚- 𝐝𝐢𝐭𝐞̈𝐬!

Sot, ditën e përmbyllëm me mësim të shumë ajeteve kur’anore, disa përfunduan sure, e disa filluan sure të reja. Të dalluarit e ditës së sotme, për nga mësimi i më së shumti ajeteve brenda orëve mësimore u zgjodhën: Rejana Rashiti Omer Arnaout dhe Suela Veliu.

“𝐒𝐚 𝐭ë 𝐧𝐝𝐞𝐫𝐮𝐚𝐫 𝐪ë 𝐣𝐚𝐧ë ata njerëz, gjuha e të cilëve është e lagur me përmendjen e Allahut…!

“𝐒𝐚 𝐭ë 𝐧𝐝𝐞𝐫𝐮𝐚𝐫 𝐪ë 𝐣𝐚𝐧ë ata njerëz, gjuha e të cilëve është e lagur me përmendjen e Allahut…!

𝐒𝐚 𝐭𝐞̈ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐞𝐥𝐢𝐠𝐣𝐮𝐚𝐫 janë ata njerëz, duart e të cilëve jane te parfumosura me aromen e mbajtjes fort Librit te Allahut…! 𝐒𝐚 𝐦𝐞 𝐟𝐚𝐭 janë ata njerëz, syri i të cilëve ngopet çdo ditë me Nurin e Fjalës së Allahut…! 𝐀𝐥𝐥𝐚𝐡𝐮 𝐧𝐚 𝐛𝐞̈𝐟𝐭𝐞̈ 𝐩𝐫𝐞𝐣 𝐄𝐥𝐡𝐮𝐥- 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭!

CEREMONIA E PËRFUNDIMIT TË XHUZIT AMME NGA NXËNËSET: TUANA HASANAJ & ESMA KOPRANI

CEREMONIA E PËRFUNDIMIT TË XHUZIT AMME NGA NXËNËSET: TUANA HASANAJ & ESMA KOPRANI

Dy gëzime në një ditë, nga e njëjta familje! Falë Zotit xh.sh në prag të muajit të Ramazanit, arritën që edhe dy nxënëse të përfundojnë mësimin përmendësh të xhuzit Amme, me ç’rast muhafizet e kësaj Akademie të Kur’anit: hfz. Rineta Nitaj dhe hfz. Fatime Nitaj organizuan një ceremoni për këtë, ku pjesëmarrës ishin 50 nxënës …

CEREMONIA E PËRFUNDIMIT TË XHUZIT AMME NGA NXËNËSET: TUANA HASANAJ & ESMA KOPRANI Read More »

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Esma Koprani

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Esma Koprani

Sot, falë Zotit xh.sh nxënësja ESMA KOPRANI përfundoi xhuzin AMME, me ç’rast muhafizet e kësaj akademie të Kur’anit: hfz. Rineta dhe hfz. Fatime Nitaj organizuan një ceremoni për të, ku pjesëmarrës ishin 50 nxënës si dhe familjarë të nxënëses në fjalë. Ceremonia u hap me fjalë përshëndetëse nga mësueset e kësaj akademie, më pas u …

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Esma Koprani Read More »

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësi Muxhahid Ademi

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësi Muxhahid Ademi

Nxënësi Muxhahid Ademi falë Zotit xh.sh arriti të përfundojë memorizimin e xhuzit AMME. Me ç’rast u organizua ceremoni festive nga muhafizet e kësaj Akademie hfz. Rineta Nitaj dhe hfz. Fatime Nitaj. Pjesëmarrës ishin 43 nxënës dhe e ftuar nderi ishte përfaqësuesja e DG-së, Dr. Florentina Tërmkolli, me ç’rast iu drejtua me një fjalë rasti nxënësve …

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësi Muxhahid Ademi Read More »

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Merva Krasniqi

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Merva Krasniqi

Nxënësja Merva Krasniqi falë Zotit xh.sh arriti të përfundojë memirizimin e një xhuzi nga Kur’ani Famëlartë. Të shohësh një fëmijë të artë teksa reciton ajetet e fundit të këtij xhuzi, me fytyrën përplot nur, të bën të meditosh dhe ta falenderosh Allahun xh.sh për çdo begati që të ka dhuruar! “…Lexo dhe ngritu! Lexo ashtu …

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Merva Krasniqi Read More »

Sot nxënësja Arjeta Jashari përfundoi me sukses memorizimin e sures jasin!

Karavanit të memorizimit të Kuranit po i shtohen dita-ditës fëmijë të artë!

Sot nxënësja Arjeta Jashari përfundoi me sukses memorizimin e sures jasin! Të tillët nxënës janë e ardhmja e ndritshme e vendit tonë!… Janë ata që po e përballojnë të nxehtin e madh, duke u freskuar me përmendjen e fjalës së Allahut-Kuranin! Janë ata që edhe pse kanë ende fizikun e tyre të vogël, po bartin …

Karavanit të memorizimit të Kuranit po i shtohen dita-ditës fëmijë të artë! Read More »