hifdh kids

Këtu mund të gjeni intervistën e dy mësueseve të kësaj Akademie: Hfz. Rineta Nitaj dhe Hfz. Fatime Nitaj për revistën kulturore- edukative “Familja” rreth mbarëvajtjes, sfidave dhe rrugëtimit të tyre drejt përmbushjes së ëndrrës së tyre për të kontribuar tek fryti i shoqërisë në mësimin e Fjalës së Allahut xh.sh- Kur’anit Famëlartë!

Të nderuar ndjekës të Akademisë së Kur’anit “HIFDH KIDS”!

Këtu mund të gjeni intervistën e dy mësueseve të kësaj Akademie: Hfz. Rineta Nitaj dhe Hfz. Fatime Nitaj për revistën kulturore- edukative “Familja” rreth mbarëvajtjes, sfidave dhe rrugëtimit të tyre drejt përmbushjes së ëndrrës së tyre për të kontribuar tek fryti i shoqërisë në mësimin e Fjalës së Allahut xh.sh- Kur’anit Famëlartë! Faleminderit stafit të …

Të nderuar ndjekës të Akademisë së Kur’anit “HIFDH KIDS”! Read More »

Pergjate ketij vikendi, mesueset e kesaj akademie: 𝐡𝐟𝐳. 𝐅𝐚𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 dhe 𝐡𝐟𝐳. 𝐑𝐢𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 organizuan nje sfide per te gjithe nxenesit, sfide kjo e cila ishte per faljen e te gjitha koheve te namazit me kohe.

𝐒𝐟𝐢𝐝𝐚 𝐞 𝐝𝐢𝐭𝐨𝐫𝐞 e 𝐟𝐚𝐥𝐣𝐞𝐬 𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐦𝐚𝐳𝐞𝐯𝐞 𝐧𝐠𝐚 𝐦𝐞 𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐠𝐣𝐥𝐢𝐭 𝐧𝐱𝐞𝐧𝐞𝐬

Pergjate ketij vikendi, mesueset e kesaj akademie: 𝐡𝐟𝐳. 𝐅𝐚𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 dhe 𝐡𝐟𝐳. 𝐑𝐢𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 organizuan nje sfide per te gjithe nxenesit, sfide kjo e cila ishte per faljen e te gjitha koheve te namazit me kohe. Per çdo namaz derguan fotografi te vendit te faljes, te zbukuruar enkas per namazet ditore… Fale Zotit, shume nxenes …

𝐒𝐟𝐢𝐝𝐚 𝐞 𝐝𝐢𝐭𝐨𝐫𝐞 e 𝐟𝐚𝐥𝐣𝐞𝐬 𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐦𝐚𝐳𝐞𝐯𝐞 𝐧𝐠𝐚 𝐦𝐞 𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐠𝐣𝐥𝐢𝐭 𝐧𝐱𝐞𝐧𝐞𝐬 Read More »

40 nxënës që vijojnë mësim- besimin në qytetin e Podujevës, të shoqëruar nga përfaqësuesja e DG-së në Podujevë znj. Sala Mehmeti dhe mualimja Valentina Kastrati vizituan “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”-in, me ç’rast vizituan, ambientet në të cilat nxënësit e kësaj akademie vijojnë mësimin e Kur’anit Famëlartë dhe mënyrën e mbarëvajtjes së mësimit.

𝟒𝟎 𝐧𝐱𝐞̈𝐧𝐞̈𝐬 𝐭𝐞̈ 𝐦𝐞̈𝐬𝐢𝐦- 𝐛𝐞𝐬𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐧𝐠𝐚 𝐏𝐨𝐝𝐮𝐣𝐞𝐯𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”-𝐢𝐧

𝟒𝟎 𝐧𝐱𝐞̈𝐧𝐞̈𝐬 𝐭𝐞̈ 𝐦𝐞̈𝐬𝐢𝐦- 𝐛𝐞𝐬𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐧𝐠𝐚 𝐏𝐨𝐝𝐮𝐣𝐞𝐯𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”-𝐢𝐧 40 nxënës që vijojnë mësim- besimin në qytetin e Podujevës, të shoqëruar nga përfaqësuesja e DG-së në Podujevë znj. Sala Mehmeti dhe mualimja Valentina Kastrati vizituan “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”-in, me ç’rast vizituan, ambientet në të cilat nxënësit e kësaj akademie vijojnë mësimin e Kur’anit Famëlartë dhe …

𝟒𝟎 𝐧𝐱𝐞̈𝐧𝐞̈𝐬 𝐭𝐞̈ 𝐦𝐞̈𝐬𝐢𝐦- 𝐛𝐞𝐬𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐧𝐠𝐚 𝐏𝐨𝐝𝐮𝐣𝐞𝐯𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”-𝐢𝐧 Read More »

Ky betim i Allahut Fuqiplotë e porositë pejgamberike duhet bërë kushtetutë e çdo parimit tonë jetësor! Mësimi i Kur’anit nuk njeh moshë, vend a kohë. Sa kënaqësi është kur përgjatë pushimeve, fëmijëve arrijmë t’iu mësojmë që koha duhet shfrytëzuar, jo vetëm relaksuar. Nxënësja Morea Shurban nga Ulqini, 𝐭𝐚𝐬𝐡𝐦𝐞̈ 𝐥𝐞𝐱𝐮𝐞𝐬𝐞 𝐞 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 𝐅𝐚𝐦𝐞̈𝐥𝐚𝐫𝐭𝐞̈! Lusim Allahun që ky rrugëtim i saj me Kur’anin, të jetë pishtar ndriçues në çdo sferë të jetës së saj!

𝐏𝐚𝐬𝐡𝐚 𝐊𝐨𝐡𝐞̈𝐧!

Ky betim i Allahut Fuqiplotë e porositë pejgamberike duhet bërë kushtetutë e çdo parimit tonë jetësor! Mësimi i Kur’anit nuk njeh moshë, vend a kohë. Sa kënaqësi është kur përgjatë pushimeve, fëmijëve arrijmë t’iu mësojmë që koha duhet shfrytëzuar, jo vetëm relaksuar. Nxënësja Morea Shurban nga Ulqini, 𝐭𝐚𝐬𝐡𝐦𝐞̈ 𝐥𝐞𝐱𝐮𝐞𝐬𝐞 𝐞 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 𝐅𝐚𝐦𝐞̈𝐥𝐚𝐫𝐭𝐞̈! Lusim Allahun që …

𝐏𝐚𝐬𝐡𝐚 𝐊𝐨𝐡𝐞̈𝐧! Read More »

Falë Zotit, “Shkolla Verore 2023” përfundoi me sukses të lartë të Akademisë së Kur’anit “Hifdh Kids”.

𝐏𝐄̈𝐑𝐌𝐁𝐘𝐋𝐋𝐉𝐀 𝐌𝐄̈ 𝐍𝐃𝐑𝐘𝐒𝐇𝐄 𝐄 “ 𝐒𝐇𝐊𝐎𝐋𝐋𝐄̈𝐒 𝐕𝐄𝐑𝐎𝐑𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟑”

Falë Zotit, “Shkolla Verore 2023” përfundoi me sukses të lartë të Akademisë së Kur’anit “Hifdh Kids”. Pjesëmarrës ishin 180 nxënës në mënyrë fizike. Gjatë kësaj kohe, u arrit: *𝐌𝐞̈𝐬𝐢𝐦 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐳𝐢𝐯 𝐢 𝐬𝐡𝐤𝐫𝐨𝐧𝐣𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 * 𝟔𝟎 𝐧𝐱𝐞̈𝐧𝐞̈𝐬 𝐚𝐫𝐫𝐢𝐭𝐞̈𝐧 𝐭𝐞̈ 𝐡𝐲𝐣𝐧𝐞̈ 𝐧𝐞̈ 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧 *𝐌𝐞̈𝐬𝐢𝐦 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐳𝐢𝐯 𝐢 𝐩𝐣𝐞𝐬𝐞̈𝐯𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐜𝐚𝐤𝐭𝐮𝐚𝐫𝐚 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐨𝐫𝐞 𝐩𝐞̈𝐫𝐦𝐞𝐧𝐝𝐞̈𝐬𝐡-𝐡𝐢𝐟𝐳 *𝐏𝐞̈𝐫𝐦𝐢𝐫𝐞̈𝐬𝐢𝐦 𝐥𝐞𝐱𝐢𝐦𝐢 *𝐍𝐣𝐨𝐡𝐣𝐞 𝐦𝐞 𝐫𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐥𝐚𝐭 …

𝐏𝐄̈𝐑𝐌𝐁𝐘𝐋𝐋𝐉𝐀 𝐌𝐄̈ 𝐍𝐃𝐑𝐘𝐒𝐇𝐄 𝐄 “ 𝐒𝐇𝐊𝐎𝐋𝐋𝐄̈𝐒 𝐕𝐄𝐑𝐎𝐑𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟑” Read More »

𝐏𝐞̈𝐫 𝐯𝐞𝐭𝐞̈𝐦 𝟐 𝐣𝐚𝐯𝐞̈, 𝟔𝟎 𝐧𝐱𝐞̈𝐧𝐞̈𝐬 𝐭𝐞̈ 𝐀𝐤𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐞̈ 𝐬𝐞̈ 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬” 𝐦𝐞̈𝐬𝐮𝐚𝐧 𝐬𝐡𝐤𝐫𝐨𝐧𝐣𝐚𝐭 𝐞 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 𝐅𝐚𝐦𝐞̈𝐥𝐚𝐫𝐭𝐞̈!

𝐓𝐡𝐲𝐡𝐞𝐭 𝐫𝐞𝐤𝐨𝐫𝐝 𝐧𝐞̈ “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”!

𝐏𝐞̈𝐫 𝐯𝐞𝐭𝐞̈𝐦 𝟐 𝐣𝐚𝐯𝐞̈, 𝟔𝟎 𝐧𝐱𝐞̈𝐧𝐞̈𝐬 𝐭𝐞̈ 𝐀𝐤𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐞̈ 𝐬𝐞̈ 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬” 𝐦𝐞̈𝐬𝐮𝐚𝐧 𝐬𝐡𝐤𝐫𝐨𝐧𝐣𝐚𝐭 𝐞 𝐊𝐮𝐫’𝐚𝐧𝐢𝐭 𝐅𝐚𝐦𝐞̈𝐥𝐚𝐫𝐭𝐞̈! Falë Zotit xh.sh, përgjatë vijimit të “shkollës verore”, me ndihmën e dy mësueseve të kësaj Akademie, 𝐇𝐟𝐳. 𝐑𝐢𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 𝐝𝐡𝐞 𝐇𝐟𝐳. 𝐅𝐚𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣, arritën që të mësojnë shkronjat e arta Kur’anore për vetëm 2 javë! Të entuziazmuar, sot …

𝐓𝐡𝐲𝐡𝐞𝐭 𝐫𝐞𝐤𝐨𝐫𝐝 𝐧𝐞̈ “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”! Read More »

Një nga inkurajimet e nxënësve të Akademise “HIFDH KIDS”, nga mësueset 𝐇𝐟𝐳.𝐑𝐢𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 dhe 𝐇𝐟𝐳.𝐅𝐚𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 është edhe shpërblimi për çdo ajet të mësuar.

𝐉𝐨 𝐭𝐡𝐣𝐞𝐬𝐡𝐭𝐞̈ 𝐬𝐡𝐞𝐪𝐞𝐫𝐤𝐚…!

Një nga inkurajimet e nxënësve të Akademise “HIFDH KIDS”, nga mësueset 𝐇𝐟𝐳.𝐑𝐢𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 dhe 𝐇𝐟𝐳.𝐅𝐚𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐍𝐢𝐭𝐚𝐣 është edhe shpërblimi për çdo ajet të mësuar. Numri i sheqerkave në duart e tyre simbolizon numrin e ajeteve të mësuara brenda një ore mësimore…! Sa herë që nxënësit hynë në rradhë për thënien e një ajeti të ri …

𝐉𝐨 𝐭𝐡𝐣𝐞𝐬𝐡𝐭𝐞̈ 𝐬𝐡𝐞𝐪𝐞𝐫𝐤𝐚…! Read More »

𝐌𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐛𝐚𝐫𝐝𝐡𝐞̈𝐭 𝐞 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”𝐢𝐭, 𝐢𝐥𝐚𝐪𝐢 𝐢 𝐬𝐡𝐨𝐪𝐞̈𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐬𝐨𝐧𝐞̈!

𝐌𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐛𝐚𝐫𝐝𝐡𝐞̈𝐭 𝐞 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”𝐢𝐭, 𝐢𝐥𝐚𝐪𝐢 𝐢 𝐬𝐡𝐨𝐪𝐞̈𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐬𝐨𝐧𝐞̈!

Ata dita- ditës po i tregojnë botës që edukimi Islam nuk njeh moshën e trupit, por moshën e zemrës… Dashuria për të prekur faqet e arta të Kur’anit, nuk njeh kilometra, as vapë e acar…. Shpejtësia e tyre garon me akrepat e orës, me padurim mësimin për të filluar… “ 𝐀𝐭𝐚 𝐧𝐣𝐞𝐫𝐞̈𝐳 𝐪𝐞̈ 𝐭𝐮𝐛𝐨𝐡𝐞𝐧 𝐧𝐞̈ …

𝐌𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐛𝐚𝐫𝐝𝐡𝐞̈𝐭 𝐞 “𝐇𝐢𝐟𝐝𝐡 𝐊𝐢𝐝𝐬”𝐢𝐭, 𝐢𝐥𝐚𝐪𝐢 𝐢 𝐬𝐡𝐨𝐪𝐞̈𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐬𝐨𝐧𝐞̈! Read More »