2022

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Merva Krasniqi

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Merva Krasniqi

Nxënësja Merva Krasniqi falë Zotit xh.sh arriti të përfundojë memirizimin e një xhuzi nga Kur’ani Famëlartë. Të shohësh një fëmijë të artë teksa reciton ajetet e fundit të këtij xhuzi, me fytyrën përplot nur, të bën të meditosh dhe ta falenderosh Allahun xh.sh për çdo begati që të ka dhuruar! “…Lexo dhe ngritu! Lexo ashtu […]

Ceremonia e përfundimit të xhuzit Amme nga nxënësja Merva Krasniqi Read More »

Të lodhur pas një dite të angazhuar, këta fëmijë nuk përtojnë të shtojnë edhe ca hapa të tjerë për t’iu bashkangjitur gumëzhimës së Hifzit, mu si bletat punëtore…. Po punojnë fort dhe po e ndërtojnë që tani peronalitetin që Kur’ani na mëson, e po përpiqen t’a praktikojnë atë që Ai na urdhëron!

XhumaTëBegatë

Të lodhur pas një dite të angazhuar, këta fëmijë nuk përtojnë të shtojnë edhe ca hapa të tjerë për t’iu bashkangjitur gumëzhimës së Hifzit, mu si bletat punëtore…. Po punojnë fort dhe po e ndërtojnë që tani peronalitetin që Kur’ani na mëson, e po përpiqen t’a praktikojnë atë që Ai na urdhëron!

XhumaTëBegatë Read More »

Pjesë e programit mësimor të Akademisë së Kur’anit “Hifdh Kids” është edhe mekanizmi i ashtuquajtur “numëruesi”, i cili iu dhurua nxënësve në shenjë dhurate, motivimi dhe nxitjeje për mësim dhe atraktivitet në të njëtën kohë.

Të garojmë së bashku në klasë!

Pjesë e programit mësimor të Akademisë së Kur’anit “Hifdh Kids” është edhe mekanizmi i ashtuquajtur “numëruesi”, i cili iu dhurua nxënësve në shenjë dhurate, motivimi dhe nxitjeje për mësim dhe atraktivitet në të njëtën kohë. Me këtë numërues arrijmë të bëjmë gjëra të mëdha dhe dobiprurëse brenda orës mësimore me nxënës, si: – Nxënësit fillojnë

Të garojmë së bashku në klasë! Read More »

Nxënësit më të vegjël të Akademisë së Kuranit “Hifdh Kids” në njërën prej orëve mësimore u pyetën nga mësueset:

Nxënësit më të vegjël të Akademisë së Kuranit “Hifdh Kids” në njërën prej orëve mësimore u pyetën nga mësueset:

Si e përkufizoni Kuranin me vetëm një fjalë? Disa u përgjigjën: Mrekulli Dashuri I bukur Bukuri I mirë Pafundësi Mëshirë I shenjtë Shumë i mirë I veçantë I ëmbël Fjala e Zotit Mrekulli Shumë i veçantë Pasuri Lumturi Muhamedit a.s i zbriti Diamant Shumë i bukur I çmuar Lumturi…… Disa që nuk dinin akoma shkrim

Nxënësit më të vegjël të Akademisë së Kuranit “Hifdh Kids” në njërën prej orëve mësimore u pyetën nga mësueset: Read More »

SHËTITJA VERORE ME NXËNËSIT E “HIFDH KIDS”-IT

SHËTITJA VERORE ME NXËNËSIT E “HIFDH KIDS”-IT

Me rastin e përfundimit të shkollës verore, ditën e shtunë më 13/08/2022 u organizua edhe shëtitja verore me një grup nxënësish të “Hifdh Kids”-it ne Grykën e Rugovës dhe Bogë. Nxënësit patën mundësinë që përmes kësaj shëtitje të shohin nga afër mrekullitë që Allahu xh.sh krijoi në sipërfaqen e tokës, begati këto që na relaksuan

SHËTITJA VERORE ME NXËNËSIT E “HIFDH KIDS”-IT Read More »

Çertifikohen 130 nxënës të Akademisë se Kuranit “Hifdh Kids”, e cila funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Çertifikohen 130 nxënës të Akademisë se Kuranit “Hifdh Kids”, e cila funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Me rastin e këtij manifestimi, kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, bëri shpërndarjen e certifikatave për secilin nxënës që arriti të përfundojë me sukses këtë mësim intenziv, i cili njëkohësisht u njoh me arritjet e nxënësve. “Hifdh Kids” përmbylli me sukses “Shkollën verore”, e cila përfshiu mësimin intenziv të Kuranit gjatë një

Çertifikohen 130 nxënës të Akademisë se Kuranit “Hifdh Kids”, e cila funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës. Read More »

Traditë përgjatë orarit mësimor të akademisë “Hifdh Kids” është bërë tashmë edhe falja e namazit me xhemat me nxënësit.

Traditë përgjatë orarit mësimor të akademisë “Hifdh Kids” është bërë tashmë edhe falja e namazit me xhemat me nxënësit.

Është kënaqësi e papërshkrueshme kur nxënësit presin radhën se kush do të bëhet imam namazin e radhës! E veçanërisht kur nxënësit sexhde i bëjnë të Madhërishmit në këtë moshë! Një gjeneratë me vlera po rritet në vendin tonë elhamdulilah!…

Traditë përgjatë orarit mësimor të akademisë “Hifdh Kids” është bërë tashmë edhe falja e namazit me xhemat me nxënësit. Read More »

Në minutat e fundit te orës mesimore, nxënësit rreshtohen symbyllur e duar-hapur në mënyrë që dhuratat t’iu vendosen në duart e atyre që kanë mësuar më së shumti ajete.

Pjesë e orarit mësimor të Akademisë “Hifdh Kids” është edhe përzgjedhja ditore e nxënësit të dalluar.

Në minutat e fundit te orës mesimore, nxënësit rreshtohen symbyllur e duar-hapur në mënyrë që dhuratat t’iu vendosen në duart e atyre që kanë mësuar më së shumti ajete. Kësaj here, nuk zgjodhëm vetëm një, por të gjithë ishin fitues. Nxënësit, duke pritur fituesin e ditës, befas, kur ngritën duart lartë, panë se të gjithë

Pjesë e orarit mësimor të Akademisë “Hifdh Kids” është edhe përzgjedhja ditore e nxënësit të dalluar. Read More »

Falë Zotit 7 nxënës arritën memorizimin me sukses të 10 sureve të fundit të xhuzit amme

Falë Zotit 7 nxënës arritën memorizimin me sukses të 10 sureve të fundit të xhuzit amme:

Falë Zotit 7 nxënës arritën memorizimin me sukses të 10 sureve të fundit të xhuzit amme: 1. Rida Shehu 2. Aksa Shehu 3. Esma Bajgora 4. Muxhahid Ademi 5. Tuana Hasanaj 6. Genisa Beka 7. Emine Murati O Allah, nuri i transmetuar përmes mësimit të fjalës Tënde mbizotëroftë përherë e kudo!

Falë Zotit 7 nxënës arritën memorizimin me sukses të 10 sureve të fundit të xhuzit amme: Read More »

Falë Zotit xh.sh edhe 5 nxënës të tjerë përfunduan me sukses memorizimin e sures jasin:

Falë Zotit xh.sh edhe 5 nxënës të tjerë përfunduan me sukses memorizimin e sures jasin:

Falë Zotit xh.sh edhe 5 nxënës të tjerë përfunduan me sukses memorizimin e sures jasin: 1. Muhamed Hoxha 2. Merisa Muhaxhiri 3. Merjeme Shabani 4. Rejhana Hoxha 5. Melika Muhaxhiri O Allahu ynë, të lutemi në emrat e Tu më të bukur, t’i bekosh këta fëmijë të artë dhe secilin që Fjalën Tënde mëson!

Falë Zotit xh.sh edhe 5 nxënës të tjerë përfunduan me sukses memorizimin e sures jasin: Read More »